Marka İtiraz İşlemleri alt başlık gruplarında detaylıca anlatılmaktadır;
Marka Yayına İtiraz İşlemleri ;
Marka İtiraz İşlemleri marka başvurusunun yada marka tescilinin öncelik hakkı doğrultusunda T.C TÜRK PATENT ve MARKA KURUMU tarafından her ay yayınlanan Marka Bültenlerinde ilan edilen ve marka vekili tarafından özel marka programı ile tespit edilen marka başvurularına karşı marka itirazları yapılmaktadır.
6769 sayılı Kanun doğrultusunda 10 Ocak 2017 itibariyle 2 aylık ilan süresi içerisinde 3. şahıslarca yapılacak marka yayına itirazları işlemi T.C TÜRK PATENT ve MARKA KURUMU Marka itirazları uzmanı tarafından yaklaşık 3-4 ay incelenmekte ve itiraz yapılan marka başvurusunun reddedilmesi/kısmi reddedilmesi ya da tescil edilmesine karar verilmektedir.
Yapılan itiraz üzerine Kurum, başvuru sahibi firmadan itiraz/lara karşı 1 ay içinde karşı görüş sunmasını isteyebilir.
Aynı zamanda Kurum, gerekli görmesi halinde itiraz sahibi firmadan 1 ay içinde ek bilgi belge/gerekçelerle ilgili açıklama isteyebilir.
Marka Yayına İtirazın Yeniden İncelenmesi ;
İlan edilen marka başvurusuna yapılan itirazın T.C TÜRK PATENT ve MARKA KURUMU tarafından reddedilmesi durumunda karar tarihi itibariyle 2 ay içerisinde marka yayına itirazın yeniden incelenmesi talep edilmektedir. Bu marka itirazları T.C TÜRK PATENT ve MARKA KURUMU YENİDEN İNCELEME VE DEĞERLENDİRME KURULUNCA değerlendirilmektedir.
Marka Karara İtiraz İşlemleri ;
Marka başvurusunun T.C TÜRK PATENT ve MARKA KURUMU tarafından reddedilmesi ya da kısmi kabul edilmesi durumlarında verilen red/kısmi kabul kararlarına karşı da marka başvurusu sahibinin itiraz hakkı doğmaktadır. Bu marka itirazları T.C TÜRK PATENT ve MARKA KURUMU YENİDEN İNCELEME VE DEĞERLENDİRME KURULUNCA değerlendirilmektedir.
Marka İtirazlarının yeniden incelenmesi sonucunda verilen kararların bozulması için Sınai Mülkiyet Hakları ile ilgili Mahkemelere başvurulmaktadır.
Marka İtirazlarına Karşı Görüş İşlemleri ;
Marka başvurusuna itiraz edilmesi durumunda, marka başvurusu sahibinin 1 ay içinde görüş verme hakkı bulunmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Marka Lisans İşlemleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.